• No Products in the Cart
Marina de Haan
0
  • No Products in the Cart

We hebben allemaal talenten, maar gebruiken we die ook?

“Je hebt er aanleg voor.” Het is vast weleens tegen je gezegd, maar heb je er ook iets mee gedaan? Iedereen heeft talenten. Soms worden die talenten echter niet volledig benut. Wij laten je zien een krachtige vrouw haar talent inzet en zich zo op een positieve manier weet te onderscheiden van anderen. 

Van voetbaltalent tot rolmodel / Roxanne Hehakaija
Ze was een jaar of 10 toen Roxanne Hehakaija tijdens een schoolvoetbaltoernooi in de zaal iedereen uitspeelde. “Ik scoorde zelfs vanaf mijn eigen helft”, vertelt de 29-jarige enthousiast. Al gauw verruilde ze haar handbalclub voor een voetbalclub. “Ik wilde zoveel mogelijk scoren. Dat geeft zo’n heerlijk gevoel, een euforie in je buik!”

Roxanne, ook wel Rocky genoemd, had talent. En dat bleef niet ongezien. Ze voetbalde in de hoofdklasse en was een tijd topscoorder. “Ik wilde de beste voetballer ter wereld worden.” Abrupt kwam een eind aan die droom. “Ik zal dat moment nooit vergeten. Tijdens een wedstrijd scheurde ik mijn kruisband.”

Na een lange periode van revalidatie stond Roxanne na 2 jaar, op haar 24ste, weer op het veld. “Ik was sterker dan ooit door alle krachttraining, maar ik had zoveel pijn in mijn knie. Daarna heb ik nooit meer op het veld gevoetbald”, vertelt ze met een brok in haar keel.

Een half jaar geleden kreeg ze de mogelijkheid om haar talent op een andere manier te benutten. Favela Street Girls, dat door Roxanne gerund wordt, creëert sterke vrouwelijke rolmodellen met behulp van straatvoetbal op een plek waar dat hard nodig is. Zo gaat ze begin maart naar de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro om jonge vrouwen te empoweren en sportieve skills bij te brengen. “Ik vind het ontzettend leuk om jongeren iets aan te leren en een goed gevoel te geven.”

Bron: Powerlady Magazine/ Foto: Favela Street

YOU MIGHT ALSO LIKE