• No Products in the Cart
Marina de Haan
0
  • No Products in the Cart

Op een gemiddelde avond danst Gianinni voor zo’n 10.000 man tijdens de Michael Jackson – The Immortal World Tour van Cirque du Soleil. “Dat is echt bizar. Maar iedere avond is geweldig. Ik heb geen zenuwen, eerder een gevoel van let’s go! Het geeft zo’n adrenaline rush. Ik voel me echt gezegend”, vertelt de 24-jarige danser enthousiast.

Een paar jaar geleden timmerde Gianinni hard aan de weg om een goede danser te worden. Hij was vijftien toen hij de muziek van RUN DMC wel erg tof vond. “Voor de grap probeerde ik op mijn zolder te breakdancen. Het maakte zo’n impact op me dat ik op slag verliefd raakte op het dansen.” Als 18-jarige jongen danste hij ballet tussen meiden. “Het was voor mij keihard werken om ze bij te houden.” Maar door zijn doorzettingsvermogen is het gelukt.

Ik volg mijn hart
Hij ronde niet alleen zijn balletles goed af, hij deed ook mee aan het tv-programma So You Think You Can Dance. Dat leverde hem veel succes en naamsbekendheid op in Nederland. “De tv-show veranderde mijn leven. Daarna heb ik echt mijn hart gevolgd en besloot ik met mijn computeropleiding te stoppen.” Na een jaar les gegeven te hebben op dansscholen, had Gianinni voldoende geld gespaard om naar het beloofde land te verhuizen: Amerika. “Ik liet mijn familie en vrienden achter om mijn dromen na te jagen en mijn hart te volgen. Het was een sprong in het diepe.”

Veel geleerd
Het was het wel hartstikke waard, want nu is de talentvolle danser on tour geweest met Rihanna, heeft hij samengewerkt met Shakira en geeft hij wereldwijd workshops en masterclasses. “Ik heb de afgelopen jaren zoveel geleerd. Ik ben gegroeid als danser, choreograaf en performer. Maar ik ben ook als man gegroeid”, vertelt hij. “I try to be the best man I can be. Ik ben niet perfect en maak fouten, maar daar leer ik van. Fouten die ik gister heb gemaakt, probeer ik vandaag niet te maken.”

Heb vertrouwen
Gianinni is een jonge man vol doorzettingsvermogen, passie en positiviteit. “Mijn moeder is een grote inspiratiebron om positief te blijven. Ze is een sterke vrouw. Ook in moeilijke periodes. Als zij sterk kan zijn, kan ik het ook”, zegt hij. “Ik geloof dat alles mogelijk is. Wat iemand ook voor droom heeft, het is mogelijk. Heb vertrouwen. Als ik succesvol kan zijn, dan kan jij dat ook!”

Bron: Powerlady Magazine

YOU MIGHT ALSO LIKE