• No Products in the Cart
Marina de Haan
0
  • No Products in the Cart

Een interview met bruggenbouwer en actrice Hanna Verboom

Verhalen met mensen verbinden is echt iets waar ik blij van word. Verbindingen zijn voor mij de essentie van ons bestaan. Wij zijn gemaakt om in contact te staan met elkaar. Als mensen zich met elkaar verbinden ontstaat er iets bijzonders. Niemand kan dat, denk ik, ontkennen.

Zo is GET IT DONE, een organisatie die kleinschalige ontwikkelingsprojecten faciliteert, ook ontstaan. In 2008 hoorde ik dat Cheruto, een vriendinnetje van mij uit Kenia, aids had. Voor mij was er toen concreet een aanleiding om geld in te zamelen. Dat lukte door mijn schilderijen te verkopen! Al gauw werd duidelijk dat ze in korte tijd door de medicatie ontzettend opknapte. Waarschijnlijk had ze anders niet meer geleefd.

Bij GET IT DONE verbinden wij zulke verhalen aan mensen. Het is soms wel moeilijk om met weinig financiële middelen een succesvol bedrijf neer te zetten. Maar het is zeker mogelijk als je ergens in gelooft en als de mensen om je heen er ook in geloven. GET IT DONE is gelukkig nooit alleen maar afhankelijk geweest van mijn dromen. Wij hebben geweldige en enthousiaste vrijwilligers, die werken alsof ze betaald krijgen. Samen hebben wij van niets iets gemaakt. Ik geloof écht in GET IT DONE!

Ik hou van ondernemen. Als ik een idee heb voor een project of bedrijf, dan wil ik daar iets mee doen. Nu ben ik ook een bedrijfsplan aan het schrijven voor een nieuw op te zetten bedrijf. Ik zie mezelf alleen niet als een ondernemer die alles zelf gaat runnen. Ik ben afhankelijk van goede mensen om me heen. Voor mij is het belangrijk om de juiste balans te vinden, want ik ben ook erg creatief en acteren is mijn grote liefde.

Zowel ondernemen als reizen zijn avonturen die mij energie geven. Dat avontuurlijke heeft er altijd al ingezeten. Ik groeide op in Afrika, waar mijn ouders ontwikkelingswerkers waren. Nog steeds vlieg ik de hele wereld rond. Iedere reis doet iets met mij. Het idee dat je ergens naar toe gaat en een nieuw avontuur begint, geeft mij vlinders in mijn buik. Ik reis met een open vizier en laat mij telkens verwonderen door de schoonheid van de wereld!

Schiphol is het begin van ieder avontuur. Toen ik jong was, was het een plek waar wij als gezin vaak waren. Familie kwam ons daar uitzwaaien en ophalen. De eerste keer dat wij terugkwamen uit Afrika zei mijn broertje: “Wow, iedereen heeft hier witte sokken en schoenen aan!” Wij waren helemaal niet gewend dat iedereen schoenen aan had. Schiphol heeft nog steeds dezelfde magie als toen. Na een avontuur kom ik uitgerust en met een flinke dosis inspiratie terug op Schiphol, waar ik mij altijd direct thuis voel!

Bron: Schiphol Magazine

YOU MIGHT ALSO LIKE