Jandino Asporaat: ‘Ik heb nu direct contact met God. Er zit geen priester of prediker tussen’

  • Marina
  • jan 11, 2023
Jandino Asporaat

Het maakt niet uit hoe laat het is, Jandino Asporaat zegt altijd enthousiast ‘goedemorgen’. Het is zijn manier om alles uit een dag te halen wat erin zit. Hij laat zich daarbij leiden door God. Ook nu hij eigenaar is van nationaal park Hòfi Mango op Curaçao. ‘Het natuurpark is als de hof van Eden.’

‘Ik weet dat ik gekozen ben door God’, zegt viervoudig Gouden Kalf-winnaar Jandino Asporaat (41) stellig – zonder enige vorm van arrogantie. Hij zegt het eerder met een flinke dosis zelfvertrouwen. ‘Iedereen is door God gekozen, dat weet ik. Het feit dat we op aarde zijn, heeft een reden. Het kan niet zo zijn dat ik miljoenen andere zaadcellen heb verslagen en dat ik nutteloos ben. Nee, nee, dat kan niet. Ik heb echt hard gezwommen’, lacht hij.

‘Ik ben onderdeel van een groter plan. Alles wat ik bedenk, is als een zaadje in mijn gedachten. Ik geloof dat God mij de zaadjes, de kansen, laat zien. De enige persoon die in de weg staat om de zaden tot bloei te laten komen, ben ik zelf.’

Op het kantoor van het artiesten- en productiehuis Het Huis van Asporaat vertelt ‘Dino’ over zijn vertrouwen op God en zijn visie voor het natuurpark. ‘Mensen weten veel níet van mij’, zegt hij. De entertainer praat enthousiast, bevlogen en liefdevol. Geregeld lacht hij uitbundig, waarna hij op serieuze voet verder vertelt.

Lees verder in het Nederlands Dagblad. Foto Bas Czerwinski

YOU MIGHT ALSO LIKE