• No Products in the Cart

Bastiaan Ragas maakt ontdekkingsreis door de Bijbel: ‘De verhalen maken je vriendelijker’

  • Marina
  • jun 22, 2023
Bastiaan Ragas

In een schreeuwende tijd van wij-zij-denken, cancelcultuur en polarisatie komt zanger en acteur Bastiaan Ragas in het najaar met een boek én een theatervoorstelling over de Bijbel.

In een schreeuwende tijd van wij-zij-denken, cancelcultuur en polarisatie komt zanger en acteur Bastiaan Ragas in het najaar met een boek én een theatervoorstelling over de Bijbel. Hij is van mening dat de bijbelse verhalen inspireren om vriendelijker naar elkaar te zijn. ‘De Bijbel is een spiegel voor jezelf, de wereld en de tijd waarin je leeft.’

Niets, helemaal niets wist Bastiaan Ragas (52) van de Bijbel. Nu is het meest geciteerde boek ter wereld niet meer weg te denken uit het leven van de zanger.

Hij leest dagelijks over de bijbelse verhalen, werkt samen met goede vriend en dominee Ad van Nieuwpoort aan het boek Jezus Waarom? en hij maakt de theatervoorstelling In Gods Naam met productiehuis Nachtzon Media. Je kunt wel zeggen dat Ragas een ontdekkingsreis door de Bijbel maakt. Op die reis ontdekt hij een nieuwe wereld vol compassie, zachtmoedigheid en menselijkheid.

Wat Ragas vooral wil, is verbindingen leggen. ‘Ik ben voor vriendelijkheid en menselijkheid. Ik wil een geluid laten horen van compassie en van redelijkheid. We durven met elkaar niet meer over vergeving te praten. Alles wordt maar weggeschreeuwd. Het lijkt eenvoudiger om een harde boodschap te verkondigen dan een vriendelijke boodschap. Juist die vriendelijke boodschap moet vaker gedeeld worden. Laten we met meer compassie kijken naar mensen die een keer iets fout hebben gedaan. Laten we het gesprek aangaan, onze menselijke kant tonen en luisteren naar de ander. Dat zijn zachte maar grote waarheden, die het leven rijk maken.’

Lees verder in het Nederlands Dagblad.

YOU MIGHT ALSO LIKE