• No Products in the Cart

Woorden waar we moeite mee hebben

REVOLUTIE, dé podcast met invloed

Hoi! Ik ben Marina de Haan, journalist en dichter. Ik presenteer REVOLUTIE, dé podcast met invloed. Over woordgebruik, zelfontwikkeling & verandering. Dit is seizoen 2. Seizoen 1 staat al online: 5 afleveringen van 20 minuten. Luister naar REVOLUTIE via Soundcloud, Spotify en iTunes. Vergeet je niet te abonneren. Tof als je een review wilt geven. En deel ’em gerust met je vrienden en familie! Portretfoto: AJ.

Seizoen 2

#9 Woorden waar we moeite mee hebben

Onze taal zit vol met moeilijke en ingewikkelde woorden. Sommige woorden vinden wij moeilijk om te zeggen, bijvoorbeeld: sorry, help, ik hou van je of je hebt gelijk. Waarom vinden we die woorden zo moeilijk. Is het omdat ze ons kwetsbaar maken? In deze aflevering denken we na waarom we moeite hebben met die woorden. Dat doen we aan de hand van vier woorden en zinnen: 1) ‘nee’ zeggen 2) het spijt me 3) kwetsbare woorden 4) ik hou van je.

Kwetsbare woorden zijn de weg naar moed, betrokkenheid en betekenisvolle verbindingen

#8 Wat je aandacht geeft groeit

We leven in een prestatiemaatschappij. Hoe meer we focussen om constant onszelf en ons leven te verbeteren, hoe minder we focussen op het hier en nu, op wat nu belangrijk is, op waar we nu dankbaar voor kunnen zijn. Wat je aandacht geeft groeit. Waar geef jij aandacht aan? Is dat vooral aan meer en beter? Of bijvoorbeeld aan dankbaarheid? Het gebied waar jij tijd en energie insteekt, zal groeien.

Mensen die reflecteren op goede dingen zijn tevredener

#7 Blue Monday

Een mini-episode voor Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Maar eigenlijk is het een marketingterm. Wel goed om vandaag stil te staan bij onze mentale gezondheid, want veel mensen hebben een winterdip, een burn-out of zijn depressief. Ook nog een poëtische verrassing in deze aflevering!

Als het nu niet goed gaat met je is dat ook goed

#6 New year new mindset

Een crisis dwingt tot zelfreflectie, tot daadkracht en creativiteit. Een crisis dwingt je om te kiezen en we hebben allemaal het vermogen om te kiezen. Maak vandaag de keuze om altijd te geloven in positieve overtuigingen. In NEW YEAR NEW MINDSET praten we over onze mindset.

‘Als ik vandaag overleef, ben ik morgen vrij’ (Edith Eger)

Laat een review achter

Een review bij iTunes kan je hier achterlaten. Heel cool, dank je!!

Seizoen 1

#5 Spreek leven onder druk

Als we onder druk komen te staan door crisis, tegenslag of teleurstelling, dan kunnen we ervoor kiezen om ons meest krachtige woorden te spreken.

#4 Wie wil ik later worden?

Wat wil je later worden? Iedereen vraagt dat aan elkaar, maar wat vraag je eigenlijk met die vraag? En kunnen we die vraag ook anders formuleren, zodat functies en beroepen niet de overhand hebben, maar je identiteit en karakter?

#3 Als ik verander, veranderen wij

Verandering is niet altijd aangenaam. Verandering is soms ronduit vervelend, moeilijk en confronterend. Maar verandering is de enige weg tot verbetering.

#2 Revolutie van liefde

We hebben een revolutie nodig. Een revolutie van liefde, van gelijkheid, van empathie. Verandering begint bij jezelf.

#1 Vrij van schaamte

In deze eerste podcast duiken we gelijk de diepte in met het onderwerp schaamte en dan vooral de focus op VRIJ VAN SCHAAMTE, want schaamte is niet voor eeuwig. It’s not here to stay, zeg maar. In deze podcast vertel ik over mijn struggle met schaamte.

Blijf op de hoogte

Als je deze podcast geweldig vindt, zou het echt te gek zijn als je je abonneert via Soundcloud, Spotify en iTunes. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief. En volg mij op Instagram: @marinadehaan / @zoeteliefde

In de media