De kracht van verhalen

Woorden zijn onderdeel van mijn werk. Tijdens het interviewen, als ik ze voor een geschreven verhaal vastleg of als ik ze spreek in een podcast. Ik denk in woorden. Zinnen en vragen vormen zich in mijn gedachten nog voordat ze op papier staan of uitgesproken zijn. Ze herhalen zich in mijn denken. Ze dringen zich op om verteld te worden. Als ik dat niet doe, vliegen ze weg. En dat is zonde.

Dus schrijf ik overal waar ik kom. In de trein, in de kerk, in mijn slaapkamer. Liever niet in de auto. Ik schrijf op mijn laptop, in notitieboekjes en op mijn telefoon. Die woorden, in de vorm van po√ęzie, draag ik op verschillende plekken voor. Ook deel ik weleens een Bijbelverhaal met een verkondiging tijdens kerkdiensten en events.

Ik wil onze wereld mooier maken met eerlijke verhalen. Er zijn genoeg leugens. Er zijn genoeg mensen die elkaar afbreken. Er is genoeg negativiteit. Ik strijd voor een wereld waarin iedereen zich geliefd voelt. Waar iedereen er mag zijn. Waar iedereen gelijk behandeld wordt. Een wereld zonder haat, zonder racisme, zonder vooroordelen. Ik strijd voor een plek van eenheid, van verbinding en van genade. Verhalen verbinden mensen aan elkaar.

In het najaar komt mijn nieuwste boek uit. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Meld je aan voor de nieuwsbrief!