• No Products in the Cart

Als de zon op je gezicht valt

‘Jij denkt dat je aan het verdrinken bent, maar kijk, je klimt.’ Op deze poëzie EP neemt dichter Marina de Haan je mee op ontdekkingsreis. Over smalle benauwde wegen, langs valleien van leegte, door rivieren van pijn naar oceanen van hoop. Op het album luister je naar zeven gedichten op muziek:

  1. Kom, ga mee – met muziek van Ramon Scherrenberg
  2. Liefdesgedicht – met muziek van Ardie van der Knijff
  3. Alsof lelies niet meer geuren – met muziek van Aaron Bussue
  4. U geeft ons nieuw leven – met muziek van William van Barneveld
  5. Wie heeft het licht uitgedaan? – met muziek van Ardie van der Knijff
  6. Met mijn ogen dicht – met muziek van Ramon Scherrenberg
  7. En zie – met muziek van William van Barneveld
Marina de Haan

INHOUD

Dit album is een uitnodiging (‘Kom, ga mee’). Het leven is als een ontdekkingsreis. In deze bundel, en het gelijknamige album, wil ik lezers en luisteraars uitdagen om samen op reis te gaan en stil te zijn bij de waarde van het leven. Ons leven is niet altijd vlekkeloos, soms voelt het zelfs alsof je verdrinkt (‘En zie’). Ik weet dat door chronische ziekte maar al te goed.

Maar ik geloof dat er altijd Hoop is (‘Met mijn ogen dicht’). En er is altijd Liefde (‘Liefdesgedicht’). Daar gaat deze bundel over. Het gaat ook over het vieren van geluksmomenten. Van een omhelzing, de schoonheid van de bloesem. Of: als de zon op je gezicht valt. Ik hoop dat de lezer en luisteraar ontdekt dat de kleine momenten de grote zijn.

‘Alsof lelies niet meer geuren’ schreef ik in opdracht voor Netwerk Nieuw Rotterdam voor een avond over eenzaamheid. Ik heb het gedicht destijds ook voorgedragen. Soms vallen zinnen heel duidelijk in mijn gedachten. Al ruim een jaar heb ik een gele post-it bij mijn computer hangen, waar op staat: nieuw leven. Dit gedicht vloeide in een keer: ‘U geeft ons nieuw leven’.

‘Wie heeft het licht uitgedaan?’ schreef ik toen ik met Compassion Nederland op reis was naar de Filipijnen. Daar heb ik het monster van armoede in het gezicht gekeken. Dat monster ontneemt hoop en dromen. Dit gedicht gaat over de toen 16-jarige Denmark en zijn gezin, ze wonen onderaan een vuilnisbelt.

KOOP het boek hier.

CREDITS

  • Poëzie: Marina de Haan
  • Producent: William van Barneveld
  • Opname stem: TCC Studios, Jan Pronk

AANBEVELINGEN

‘Ik heb als lezer het gevoel dat Marina ieder gedicht speciaal voor mij heeft geschreven. Alsof we met elkaar in gesprek zijn.’
Tiemen Westerduin, verbinder en inspirator Compassion Nederland

‘Marina brengt wijsheid, liefde en schoonheid in elk gedicht, als een liefdevolle kus op je wang.’
Jannica van Barneveld, spreker en zangeres

‘Marina schrijft over het leven. Zonder pijn en verdriet over te slaan. Zonder vreugde tekort te doen.’
Rokus Maasland, liedjesschrijver en zanger The Bowery

‘Als de zon op je gezicht valt’ is een parel vol prachtige woorden. Een meesterwerk vol liefde.’
Ruben Timman, fotograaf

LUISTEREN

Luister via al je favo streamingskanalen, of gewoon hier. Heel benieuwd wat je ervan vindt. Laat het gerust weten, en voor nu geniet: