• No Products in the Cart

Jannica van Barneveld zweefde tussen hemel en aarde: ‘Lijden vertelt mij nu dat God goed is’

  • Marina
  • mrt 7, 2022
Jannica van Barneveld

‘God is samen met mij door lijden gegaan. Hij heeft mij er doorheen gesleept. Hoe heb ik naar Hem kunnen schreeuwen?’ Het is in april vier jaar geleden dat het leven van Jannica van Barneveld (33) aan een zijden draadje hing door acuut leverfalen. Zonder levertransplantatie en een donorlever was ze er nu niet meer geweest.

‘Het was alsof God tegen mij zei: ‘‘Je gaat nog zieker worden dan je nu bent, maar je zult volledig herstellen.’’ Ik lag toen alleen op mijn kamer in het ziekenhuis in Ede. Ik had geen idee wat er met mij zou gaan gebeuren, maar de woorden gaven rust. Het voelde alsof God hiermee zei: ‘‘Jannica, ik weet wat er gaat gebeuren, maar je bent van mij en ik weet de uitkomst al.’’ Eigenlijk is dat heel lief van God.

Maar voor de uitkomst moest ik wel door een hel. En vooral mijn man en familie ook. Uiteindelijk bleek dat deze belofte mijn geliefden veel hoop heeft gegeven op momenten dat mijn situatie kritiek werd, hoorde ik achteraf. In het ziekenhuis werd vrij snel duidelijk: mijn eigen lever komt er niet meer bovenop. Alleen een levertransplantatie kan mij redden.

Lees verder in het Nederlands Dagblad. Foto: Peter Boer

YOU MIGHT ALSO LIKE